K čomu slúžia slnolamy?

Stretli ste už so slovom "slnolam", ale nevedeli ste, čo to presne znamená? Slnolamy patria medzi tieniacu techniku ​​známu už dlhé roky, väčšej popularity sa im ale dostáva až teraz. Ide o fasádnu tieniacu konštrukciu, ktorá cloní slnečné žiarenie, ktoré tak nedopadá na okná alebo dvere. Horizontálny tieniaci systém nemusí pritom tieniť iba jedno okno, môže byť použitý aj ako zatienenie celej jednej steny. Medzi ich veľké výhody patrí predovšetkým nenáročnosť, ale aj to, že nemusí vôbec narušovať výhľad z okna.

slunolamy

Ako slnolamy fungujú?

Slnolamy tvoria odolné hliníkové horizontálne lamely, ktoré zatienia slnečný svit a zabránia tak prehriatiu interiéru. Slnolamy z horizontálnych lamiel sa pripevňujú priamo na fasádu a sú tu pripevnené pevne. Nemožno ich nijako vyťahovať ani naklápať, aký uhol slnolamov si zvolíte na začiatku, taký bude po celú dobu ich fungovania. Preto sa tiež slnolamy najviac odporúčajú používať v miestach, kde sa ľudia stretávajú s celoročným prudkým slnkom - najmä na južnej strane domov.

slunolamy

Kam si zaobstarať slnolamy?

Investícia do slnolamov sa vám oplatí najmä ak sa vám do okien a presklených plôch opiera ostré slnko. Obľúbené sú slnolamy najmä v priemyselných a kancelárskych budovách. Ich praktickú stránku aj dizajn ale oceníte, aj ak vlastníte modernú vilu. Vonkajšie slnolamy dobre zatienia okná atypických tvarov a veľkostí. Keďže sa jednoducho udržujú, stačí ich utrieť handričkou, ale aj montujú, nemusíte sa báť, že by ste prevádzku slnolamov nezvládli.

slunolamy

Vyberte si slnolamy na mieru

Máte špecifické požiadavky ohľadom vašich slnolamov? U nás si môžete zostaviť hliníkové slnolamy priamo na mieru. Vybrať si môžete šírku aj výšku lamiel, ich požadovaný uhol (od 0 do 90 stupňov), ale aj farbu lamiel. Pokojne tak môžete mať slnolam strieborný, šedý, čierny alebo aj v nejakom odvážnejšom odtieni.

Nahoru