Svetová novinka v našej kolekcii - Trevira CS

Spoločnosti K-system nie je ľahostajná bezpečnosť svojich zákazníkov. Práve preto zaradila do svojej ponuky tienenie z nehorľavých materiálov. Práve bezpečnosť je jedným z najväčších trendov našej doby. Nikde nie sú bezpečnostné opatrenia take prísne ako v oblasti horľavých materiálov. Preto je dobré vedieť, že existujú textilné materiály, ktoré sa dokonca ani nevznietia. Aby bolo možné ich lepšie rozoznať, vystupujú všetky tieto materiály pod obchodnou značkou Trevira CS.

Nevinná hra detí s ohňom, skrat v elektroinštalácii - odrazu vzbĺkne ničivý požiar. Nehorľavé textílie sú bez pochýb považované za dôležitú ochranu pri znížení tohto nebezpečia, a to  v súkromnej tak aj v komerčnej oblasti (v hoteloch, nemocniciach, nákupných centrách, bankách, archívoch, podzemných garážach, letiskách apod.). Nové koncepcie budov vyžadujú bezpečnú a spoľahlivú protipožiarnu ochranu, ktorá spĺňa kritériá platných noriem, predpisov a nariadení. Aj pri optimalizácii investičných nákladov do vybavenia musí byť v čo najvyššej miere zaručená požiarna bezpečnosť osôb.

Vertikálne žalúzie, ktoré pre Vás prejdú ohňom

Lamely vertikálnych žalúzií vyrobené z nehorľavej textílie Trevira CS na rozdiel od látok, ktoré boli impregnované dodatočne (tieto látky pri praní môžu svoju ochrannú funkciu stratiť), poskytujú dlhoročnú bezpečnosť.

Tento malý, avšak rozhodujúci rozdiel je už pevne zakotvený do molekulovej štruktúry: vďaka nehorľavému komonomeru, ktorý je pevne integrovaný do polymeru vlákna. Preto nemôže byť nehorľavosť žiadnym spôsobom narušená. Nehorľavosť látok Trevira CS sa testuje pomocou mnohých kontrolných postupov na národnej a medzinárodnej úrovni. Bezpečnostné textílie Trevira vo všetkých týchto zkúšobných mechanismoch spĺňajú alebo presahujú normy nehorľavosti. Napr.v Nemecku sa jedná o normy DIN 4102 (řást 1/B1) a DIN 66084 (Pa). To je dostatok dôvodov k tomu, aby sa  Trevira CS medzičasom stala svetovo najvýznamnejšou značkou pre preventívnu požiarnu ochranu. Mimochodom, vlákna Trevira CS sa rozhodujúcim spôsobom líšia od prírodných materiálov, ako je napr. bavlna. Textilný charakter a špecifické vlastnosti – priedušnosť, stálofarebnosť alebo pevnosť zodpovedajú či prekonávajú tradičné prírodné vlákna. Trevira CS tak poskytuje ideálnu kombináciu pohodlia a bezpečnosti.

Vynikajúce vlastnosti pre človeka aj prírodu

Z ekologického hľadiska ponúka Trevira CS oveľa viac pozitívnych vlastností. Pri výrobe nehorľavých vlákien nevznikajú zaťažené odpadné vody ani plyny a nepoužívajú sa žiadne rozpúšťadlá. Vďaka najmodernejším technológiám výrobných procesov s optimálnym využitím energie je aj spotreba energie pri výrobe vlákna Trevera CS nízka. Vzhľadom k špeciálnemu charakteru molekuly Trevira CS nie je nutná dodatočná nehorľavá úprava zaťažujúca životné prostredie. Rovnako ako všetky polyestery je možné vlákna bez problemov recyklovať.  Súhrn všetkých týchto výhod – vysoká miera nezávadnosti pre životné prostredie – viedol k tomu, že nehorľavá vlákna a hodvábne priadze Trevira CS získali európsky certifikát Öko-Tex-Standard-100. Pre posúdenie podľa kritérií Öko-Tex je rovnako dôležitá mimoriadna znášanlivosť vlákien s pokožkou.

Argumenty pre nehorľavé látky Trevira CS

  • široký výber výrobkov, množstvo použití: závesy, záclony, ložné textílie, rolety, vertikálne žalúzie, markízy, deliace závesy, nábytkové látky, tapety
  • inovatívne výrobky vznikajúce stálym vývojom typov vlákien a filamentov (nekonečných vlákien) Trevira
  • jednoduchá údržba, nekrčiace sa a rozmerovo stabilné
  • krátke pracie cykly pri nízkej teplote šetria vodu, prach na pranie a energiu
  • odolné voči bežným dezinfekčným metódam
  • brilantné farby a stálofarebnosť na svetle
  • vysoká pevnosť v odere
  • perfektný sediaci komfort u čalúnených látok vďaka vysokej priedušnosti
  • nehorľavé vlákna a filamentové priadze Treviry sú certifikované podľa Eko-Tex Štandardu 100 (najvyšší stupeň – určené tiež pre výrobky pre deti)
  • pre ľudskú pokožku dobre znášanlivé
  • permanentná nehorľavosť docielená modifikáciou polyesterových molekúl sa nestráca používaním, praním ani starnutím
  • permanentná nehorľavosť bez akýchkoľvek dodatočných úprav
  • žiadne tlenie, iba minimálna tvorba dymových spalín v prípade požiaru
  • bezpečná vďaka značkovému preskúšaniu a udelenie ochrannej známky
  • splnenie dôležitých medzinárodných protipožiarnych noriem, napr. DIN 4102 časť 1/B1, NF P 92503-507/M1; BS 5867, časť 2 typ C; UNI VF 8456/8457/1; EN 1021 časť 1 + 2 a EN 13772 + 13773 trieda 1
  • podporené všeobecnými skúšobnými certifikátmi
  • vysoká úroveň kvality je zabezpečená stálou značkovou kontrolou Treviry
  • ideálne ako pre komerčné priestory, tak pre domácnosť.
 

Autor článku:  Kúdelová Andrea

Dátum: 5. 6.2012

 

Prečítajte si tiež článok: io- homecontrol®

Fotogaléria

Svetová novinka v našej kolekcii - Trevira CS
Svetová novinka v našej kolekcii - Trevira CS
Svetová novinka v našej kolekcii - Trevira CS
Svetová novinka v našej kolekcii - Trevira CS
Svetová novinka v našej kolekcii - Trevira CS
Svetová novinka v našej kolekcii - Trevira CS
Svetová novinka v našej kolekcii - Trevira CS
Svetová novinka v našej kolekcii - Trevira CS
Svetová novinka v našej kolekcii - Trevira CS
Nahoru