Úprava a údržba šnúrkových záclon

Zaobstarali ste si strapcové závesy alebo šnúrkové záclony a neviete, ako sa o ne správne starať? Urobili ste chybičku v meraní okien a záclony teraz máte príliš dlhé? Alebo sa vám zapáčil iný trend a jednoducho chcete strapcový závesy skrátiť? Údržba aj úprava našich strapcových závesov nie je vôbec žiadny problém, jednoducho ich vyčistíte, vyperiete aj upravíte ich dĺžku. Pripravili sme pre vás krátky návod.

střapcové závěsy

Ako vyčistiť a udržiavať šnúrkové závesy?

Podarilo sa vám šnúrkové závesy zašpiniť? Nezúfajte, ich údržba je veľmi jednoduchá, musíte si ale dať pozor, aby ste jednotlivé šnúrky nezamotali. Lamely so strapcami nie je možné prať v automatickej práčke, doporučujeme preto prať ručne vždy vo vlažnej vode. Tak budete mať pod kontrolou, že sa na šnúrkach neurobí uzol.

Šnúrkové závesy nevyžadujú takmer žiadnu špeciálnu údržbu. Okrem občasného vyprania šnúrok ale doporučujeme starať o správny chod nosného mechanizmu. Ten je vhodné raz ročne postriekať silikónovým sprejom, aby sa lamely pri pohybe nezadrhávali.

střapcové závěsy

Ako upraviť dĺžku šnúrkových záclon?

Naše šnúrkové závesy si môžete zostaviť presne na mieru pomocou nášho konfigurátora. V prípade, že máte špecifické požiadavky, môžete sa nám ozvať a spoločne preberieme, ako by vaše závesy mali vyzerať.

Pokiaľ máte už staršie šnúrkové závesy alebo šnúrkové záclony doma a chcete zmeniť ich dĺžku, nie je nič jednoduchšie, než vziať nožnice a dĺžku šnúrok skrátiť. Uistite sa však, že sú závesy či záclony z vhodného materiálu a nebudú sa štiepiť. Rovnako tak je nutné zmerať starostlivo dĺžku skrátenia, aby ste na závesoch nemali zuby. Šnúrky strihajte vždy napnuté a povešané.

střapcové závěsy

Farebnosť šnúrkových závesov

Šnúrkové závesy K-system majú tú výhodu, že sú vďaka lamelám oveľa hustejšie než klasické šnúrkové záclony dostupné v iných obchodoch. Ďalšou výhodou lamiel je tiež to, že sa jednotlivé farebné šnúrky môžu striedať. Nemusíte sa tak obmedzovať na jeden odtieň závesov, môžete sa vyhrať s farbami a svojmu interiéru dodať šmrnc.

 

Nahoru