Moderné vonkajšie žalúzie - prečo si ich zaobstarať?

Chcete pre svoj dom naozaj kvalitný tieniaci systém, ktorý vám ušetrí starosti a dlho vydrží, ale tiež vášmu domu pristane? Vonkajšie žalúzie sú osvedčený aktuálny hit, ktorý sa hodí ako pre moderné vily, tak aj pre firemné priestory. Naviac má toto vonkajšie tienenie aj mnoho výhod. Aké to sú?

1. Spoľahlivé tienenie aj zatemnenie

Vonkajšie okenné žalúzie vám umožnia dopriať si doma príjemný tieň aj v tých najparnejších dňoch. Všetko navyše prebieha úplne plynule a vy si môžete vybrať, či chcete priestor zatieniť úplne alebo len čiastočne. Lamely žalúzií navyše utlmia svetlo ešte skôr, než prenikne priamo do miestnosti. Podľa typu lamiel si tiež môžete sami určiť mieru zatienenia, platí, že lamely tvaru S alebo tvaru Z tienia efektívnejšie ako tie v tvare písmena C.

2. Termoregulačný efekt vonkajších žalúziívenkovní žaluzie

Máte doma v letných mesiacoch nepríjemne horúco? Vďaka vonkajším okenným žalúziám si budete môcť užívať chládok celoročne. Keďže sa regulácia svetla a tepla deje na exteriérovej časti okien, teplo sa do miestnosti len tak nedostane. V zime zasa oceníte schopnosť žalúzií teplo doma udržať, čím sa vám znížia aj výdavky za vykurovanie.

3. Vetranie pri stiahnutých žalúziách

Veľkou výhodou exteriérových žalúzií je možnosť vetrania aj pri ich stiahnutí. Do bytu sa vám tak nedostane nepríjemné slnko a stále vám tam bude prúdiť aj čerstvý vzduch. Okrem toho, že vám vonkajšie žalúzie spríjemnia vetranie, môžu vám tiež ušetriť zbytočné výdavky za klimatizáciu.

4. Jednoduché ovládanie

Možno sa bojíte, že vonkajšie žalúzie nemožno ovládať tak ľahko ako tie vnútorné. Opak je pravdou. Ovládanie vonkajších žalúzií je možné jednostranne aj obojstranne, ručne s pomocou šnúrky alebo tyče. Ak si chcete ovládať svoje žalúzie takmer bez práce, je tu aj automatické ovládanie alebo vysoko moderný solárny pohon.

5. Elegantný vzhľad a jednoduchá inštalácia

Ak staviate dom a viete, že budete mať o vonkajšie tienenie žalúziami záujem, je ideálne zaradiť ich už na začiatku do projektu. Neskoro však nie je, ani keď sa začnú riešiť až pri hrubej stavbe. Odborná firma vám s konkrétnymi požiadavkami poradí. V týchto prípadoch docielite ničím nerušeného vzhľadu žalúzií. Pokiaľ si chcete žalúzie zaobstarať do už stojaceho domu, je to tiež možné. Špecializovaná firma vám ich nainštaluje na rám okna. To ale znamená, že vám žalúzie budú zasahovať do svetlosti okna. Pomocou vhodného ukotvenia je tiež možné inštalovať žalúzie na fasádu, musíte ale počítať s tým, že vodiace lišty, horný box a ostatné komponenty budú viditeľné.

Nahoru