Exteriérové žalúzie - najpredávanejšie farby

Už dlhší čas vedú rebríček farieb okien a okenných doplnkov tmavé odtiene. Aktuálne najžiadanejšou farbou hliníkových okien je antracit RAL 7016. V tesnom závese za ňou je strieborná a bronzová farba.

Farby menej náročné na údržbu

Výber farby exteriérového tienenia do veľkej miery vplýva na praktickú stránku - údržba. Ak by niekto vnímal bielu farbu ako najviac náchylnú na ušpinenie, potom opak je pravdou. Práve veľmi tmavé odtiene ako sú čierna farba alebo antracit sú najnáročnejšie na čistenie. Na základe našich skúseností a skúseností našich zákazníkov je najviac praktická strieborná farba, ktorá dokáže maskovať prach a nečistoty. No a samozrejme - bronzová farba, ktorá výborne ladí s parapetami, kľučkami. Vonkajšie žalúzie v prevedení bronz sú skvelou voľbou pre okná v drevených dekóroch. Výrobcovia PVC okien uvádzajú, že po bielej farbe, ktorá je najlacnejšia, je vysoký záujem práve o plastové okná v drevodekore. Tieto okná zvonka síce vyzerajú ako drevené, ale zvnútra sú biele. Biela farba poskytuje oveľa väčšiu voľnosť pri zariaďovaní interiéru. S bielou farbou je možné sa stretnúť aj na historických objektoch. 

Ak z polohy vášho domu vyplýva vysoký predpoklad nánosu prachu, či už z cesty, alebo z poľa, odporúčame vám vyhnúť sa svetlým farbám ako je biela, krémová alebo naopak veľmi tmavým farbám, ako je napríklad antracit. Tieto farby zvýraznia prach a nečistoty. Čistenie vonkajších žalúzií sa tak môže stať vašim pravidelným rituálom. Pri výbere farieb lamiel vonkajších žalúzií odporúčame zvoliť jemne štruktúrované povrchy s jemným metalickým odleskom, ktoré sú nielen menej náročnejšie na údržbu, ale aj odolnejšie voči prípadnými škriabancom.

Farby a teplo

Vo všeobecnosti svetlé farby neabsorbujú teplo do takej miery, ako tmavé farby. Tmavé farby priťahujú slnečné lúče a napomáhajú ohrevu sklennej tabule. Veľmi nešťastným riešením je použitie interiérových žalúzií vo farbe antracit. Tmavé lamely v prípade menej kvalitných okien doslova sálajú teplo. Počas letných dní môže povrchová teplota vonkajších žalúzií dosiahnuť 65º až 80º C. Zdá sa, že aj v tomto prípade sú ideálnou voľbou odtiene sivej farby. 

Spoločnosť K-system má v štandardnej ponuke vonkajšie žalúzie v najpredávanejších farbách. V prípade, že ste v našom vzorkovníku nenašli tú svoju správnu farbu, vieme vám ponúknuť príplatkové farebné prevedenie s objednávkou lamely na mieru. Spoločnosť K-system úzko spolupracuje od počiatku so švajčiarským výrobcom hliníkovej lameloviny, ktorý je zárukou vysokej kvality a dlhej životnosti.

Nahoru