Chytré ovládanie vonkajších žalúzií

Vedeli ste, že vaša domácnosť ide úplne jednoducho ovládať, a to či už ste kdekoľvek? V dnešnej modernej dobe možno ľahko prepojiť skoro všetko. Čo sa týka domácností, tak si môžete napríklad nechať prepojiť tienenie, osvetlenie, garážovú bránu, a to pokojne spolu s kúrením či vstupnými dverami. A ako to vlastne funguje?

 

PEVNÉ SLNOLAMY

Ovládanie vonkajších žalúzií odkiaľkoľvek

Je to úplne jednoduché, ak ste vlastníkom smartfónu, tak si môžete vonkajšie žalúzie ovládať odkiaľ sa vám zachce. Napríklad spoločnosť SOMFY vyvinula systém Tahoma, prostredníctvom ktorého môžete pomocou telefónu nastaviť rozvrh, podľa ktorého sa budú žalúzie zaťahovať aj vyťahovať.

Ďalej je vďaka tomuto systému možné tiež regulovať svetlo v interiéri a to tak, že si nastavíte presnú polohu natočenia lamiel. To všetko pomocou jedného kliknutia alebo pomocou prednastavených scenárov. Ak vás skôr trápilo to, že ste si pri odchode z domu neboli istí, či ste zatiahli či odtiahli žalúzie, tak teraz sa s týmto systémom stačí pozrieť do chytrého telefónu a máte prehľad o všetkom.

 

PEVNÉ SLNOLAMY

Výhody motorizovaných vonkajších žalúzií

Nielen že môžete jednoducho regulovať prirodzené svetlo, ochraňovať vaše súkromie alebo sa ľahko a rýchlo napojíte na automatizovanú domácnosť, ale chytré ovládanie žalúzií vám bude detekovať primrznutie dolného profilu vonkajšiej žalúzie či prekážky pri pohybe nahor. Pokiaľ bude zistená akákoľvek prekážka, bude automaticky spustený spätný chod. Navyše výrobcovia zaručujú vysokú kvalitu a často poskytujú dlhšiu záruku.

Senzory slnečného žiarenia a teploty samé zaťahujú žalúzie a zabraňujú tak prehrievaniu interiéru. Bežne pri prevádzke domácnosti systém pracuje tým spôsobom, že teplotnému snímaču možno nastaviť maximálnu teplotu, pokiaľ čidlo zaznamená dosiahnutie tejto teploty, žalúzie sa automaticky zatiahnu.

 

venkovní žaluzie

Hlavné dôvody pre motorizáciu vonkajších žalúzií

  • Bezpečná prevádzka

  • Efektívna regulácia tepla

  • Tlmenie a regulácia slnečného svetla

  • Možnosť prepojenia s telefónom, čo zaistí neustály prehľad

  • Ochrana súkromia

 

Nahoru