Chcete doma dokonalú tmu? Kúpte si rolety do okien

Práca pri počítači, sledovanie filmov či vonkajšia lampa svietiaca do spálne. Občas je jednoducho potreba zatiahnuť a mať príjemnú tmu. Ak hľadáte tieniacu techniku, ktorá dobre zatieni a pritom elegantne doplní interiér, vyskúšajte rolety do okien. Poskytujú skvelý komfort, na ktorý si rýchlo zvyknete.

Rolety na okna Ksystem

Obrovská variabilita

Látkové rolety do okien ponúkajú možnosť voľby hneď z niekoľkých s rôznou priepustnosťou svetla - rolety s vyššou priepustnosťou i celkom zatemňovacie rolety (tzv. Black out). Skvelou alternatívou je aj varianta Deň a noc, ktorá kombinuje obe možnosti. Zároveň si môžete vyberať z veľkej škály farieb.

A čo okná netypických rozmerov? Aj pre nich existuje riešenie - látkové rolety na mieru. Stačí si navoliť veľkosť okien a než sa nazdáte, budete mať doma "oblačno".

Nesmieme zabudnúť spomenúť tiež screenové rolety. Tie nie sú oproti svojim kolegom z látky, ale zo špeciálnej zmesi PVC, polyesteru a skleného vlákna. Vďaka tomu poskytujú dokonalé zatienenie, a pritom stále ponechajú výhľad z okna.

Rolety na okna Ksystem

Výhody roliet: Prečo ich mať doma?

Hneď zo začiatku musíme vyzdvihnúť ich praktickosť. Vďaka špeciálnej látke s protiprachovou úpravou nie sú vnútorné rolety tak náchylné na znečistenie, a keď už sa zašpinia či zaprášia, ľahko ich vyčistíte. Veľakrát sa tieniace rolety dajú dokonca prať aj v práčke!

Ďalšou výhodou je ovládanie. Vyberať môžete z tradičného retiazkového a moderného diaľkového ovládania. Jednoducho stlačíte / pridržíte tlačidlo a je to. Black out rolety na okná vynikajú tiež ľahkou inštaláciou. Je možné ich namontovať na okno, nad okno, vedľa okna, na strop či stenu. Mnohé modely umožňujú tiež stiahnutie z oboch strán, tzn. nemusíte zaťahovať len smerom nadol.

Nevýhody: Existujú nejaké?

Oproti žalúziám neumožňujú interiérové ​​rolety regulovať stupeň zatienenia. Roletu si tak bohužiaľ nespriehľadníte ani nezatemníte. Môže sa teda stať, že v miestnostiach, kde svieti veľa denného svetla, nemusí byť roleta dostačujúca. V takýchto prípadoch sa odporúča kombinovať viac tieniacich techník.

Summa summarum, okenné rolety do interiéru majú rad výhod a hodia sa takmer do každej miestnosti. Vždy však záleží na vašich potrebách, predstavách a hlavne štýlu interiéru. Pri výbere dajte na intuíciu, a ak potrebujete s čímkoľvek poradiť, nebojte sa opýtať odborníkov.

Nahoru