Prvý krok na ceste za úsporou energií

Inteligentná domácnosť zďaleka nie je iba výsadou rodinného domu. Prvé lastovičky prichádzajú v podobe štandardnej vybavenosti bytového domu. V súčasnosti dodávame vonkajšie žalúzie značky K-system pre projekt NUPPU v Bratislave. Všetky dodávané žalúzie sú vybavené inteligentnými motormi s technológiou io-homecontrol od značky Somfy. Každý uživateľ obdrží pri preberaní bytu diaľkové ovládače. Je iba na ňom, či si dokúpi inteligentnú riadiacu jednotku TaHoma pre inteligentné riadenie domácnosti. Pre obyvateľov NUPPU máme pripravené zvýhodnené ceny domácej automatizácie.

Vďaka jednoduchej aplikácii TaHoma si prostredníctvom mobilného zariadenia budú môcť majitelia bytov tohto rezidenčného objektu regulovať nielen množstvo prichádzajúceho slnečného žiarenia do interiéru. Existuje množstvo zariadení, vďaka ktorým si môžu postupne zvyšovať svoj komfort bývania, pocit bezpečnosti a čo je dôležité - môžu ušetriť na energii. 

TaHoma® switch - chytrá domácnosť na jeden dotyk

Aplikácia TaHoma funguje úplne autonómne, nezávisle od ostatných bytov. Vďaka správnemu nastaveniu, ktoré je celkom intuitívne, si môžu užívatelia ovládať tepelný komfort a kvalitu vnútorného prostredia. Aplikácia umožňuje nastavenie denného, nočného ale aj dovolenkového režimu. V prípade neplánovanej situácie môže uživateľ kedykoľvek na diaľku pozmeniť svoje predchádzajúce nastavenie cez mobil tak, aby sa vrátili do bytu s požadovanou teplotou. 

Riadiaca jednotka TaHoma umožňuje dopĺňanie rôznych iných zariadení. Napríklad slnečných a teplotných senzorov, pomocou ktorých vie uživateľ žalúzie ovládať tak, aby bol byt v lete chránený pred prehriatím a naopak v zime pustili dnu slnečné svetlo a tým sa byt prirodzene vyhrial. Toto všetko si vedia majitelia jednoducho nastaviť pomocou scénárov priamo v mobilnej aplikácii TaHoma.

Čoraz častejšie sa skloňuje aj pojem inteligentné ovládanie osvetlenia. Vďaka mikromodulom izymo, ktoré sa dajú ľahko dodatočne namontovať do už existujúcej elektroinštalácie, sa dajú v aplikácii TaHoma ovládať svetlá, prípadne aj zásuvky. Zábudlivejší majitelia si tak ľahko môžu skontrolovať či vypli svetlá, prípadne rovno vypnúť zásuvku so žehličkou.

V ponuke sú tiež termostaty a termostatické hlavice s technológiou io-homecontrol. S nimi si potom vedia noví majitelia upraviť scenáre v aplikácii TaHoma tak, aby mali v byte teplo len keď potrebujú a tým pádom ušetrili na kúrení. 

S aplikácou TaHoma môžu noví majitelia ovládať všetko vo svojej domácnosti cez jednu aplikáciu. V prípade, že sú fanúšikovia hlasových asistentov, máme pre nich dobrú správu. TaHoma spolupracuje s Google assistentom, Apple Homekit a aj Amazon Alexou.

Bezpečnosť na prvom mieste

Bezpečnosť a pohodlie našich zákazníkov je pre nás najvyššou prioritou. Napriek tomu, že ide o bytový dom, uživateľ sa nemusí obávať o svoju bezpečnosť, nakoľko TaHoma zbiera dáta a rešpektuje iba pokyny svojho prihláseného uživateľa. Ochrana dát Somfy zahŕňa:

  • Zabezpečenie samotného zariadenia vrátane detekcie rušenia poplašných systémov.
  • Zabezpečenie aplikácií Somfy používaných ku kontrole vybavenia a zabezpečenia dát uložených na serveroch.
  • Zabezpečenie rádiových protokolov používaných pre komunikáciu medzi zariadeniami.
  • Zabezpečenie servera je neustále sledované, aby bolo možné odhaliť všetky pokusy o vniknutie do systému.

 

Fotogaléria

NUPPU Bratislava
NUPPU Bratislava
NUPPU Bratislava
Nahoru