Odolnosť vonkajších žalúzií proti vetru

Už ste si zaobstarali alebo by ste si radi ešte len zakúpili vonkajšie žalúzie? Nie je na škodu myslieť aj na poveternostné podmienky, ktoré okolo vášho domu alebo bytu panujú. Vonkajšie žalúzie rovnako ako ostatná exteriérová tieniaca technika majú svoje veterné limity. Viete, ako si poradia s prudkým vetrom?

PEVNÉ SLNOLAMY

Určenie veterného zaťaženia

 

Všetky výrobky umiestnené v exteriéri, ktoré slúžia na zabezpečenie kvalitného tienenia sú testované a podrobujú sa záťažovým skúškam. Preto nahliadnite do svojich manuálov k tomuto výrobku, prípadne do odovzdávacích protokolov a zistite koľko metrov za sekundu vaše tieniaca technika zvládne. Predídete tak zbytočným starostiam a trebárs aj ujme na majetku.

Pri vonkajších žalúziách hrá pri určovaní veterného zaťaženia významnú úlohu najmä plocha žalúzií a spôsob bočného vedenia. Vedenie pomocou lanka sa považuje za menej odolné, žalúzie s postranným vodiacim profilom sú v tomto prípade odolnejšie. Ďalším dôležitým aspektom je vzdialenosť od okna alebo fasády, tiež nie je zlé prihliadnuť na veľkosť a tvar lamely. Avšak v každom prípade platí to, že hliníkové vonkajšie žalúzie sú naozaj odolné a vyťahovať ich musíte skôr výnimočne.

 

PEVNÉ SLNOLAMY

 

 

Pokiaľ chcete mať naozajstnú istotu, môžu vám ju zabezpečiť senzory alebo prémiové motory. Takmer 100% záruku, že sa vonkajšie žalúzie nepoškodia, vám môžu poskytnúť automatické čidlá či senzory. Tie žalúzie sami vytiahnu, ak dôjde k zhoršeniu počasia a hrozilo by poškodenie lamiel.

 

Nahoru