Bambusové žalúzie ako originálny doplnok interiéru

Nebavia vás klasické žalúzie, ktoré nájdete takmer v každej domácnosti a kancelárii? Hľadáte riešenie alebo inšpirácie do kúpeľne, bazénu či iného interiéru? Horizontálne bambusové žalúzie vynikajú vysokou odolnosťou voči slnku a vlhkosti, a predovšetkým neodolateľným prírodným vzhľadom, ktorý urobí každý interiér jedinečným. Vyskúšajte tento nový trend v tieniacej technike aj u vás doma!

 

Bambusové žaluzie - Ksystem

Prečo zrovna žalúzie z bambusu?

Bambus sa používa pre výrobu hudobných nástrojov, nábytku aj oblečenia. V Ázii sa z bambusu stavajú domy, a to vrátane vysokých budov o niekoľkých poschodiach. Tento materiál vyniká mimoriadnou pevnosťou, širokou využiteľnosťou, ľahkosťou, a predovšetkým odolnosťou voči vlhku a slnku, v čom znateľne predbehne štandardné drevené materiály (to je dôvodom obľuby bambusu v daždivých ázijských krajinách). Niet preto divu, že si bambusové žalúzie vydobyli nesmiernu popularitu v interiéroch po celom svete.

Nie je drevo ako drevo - bambus poslúži v kúpeľni aj saune

Kúpeľňa, sauna, zimná záhrada, bazén alebo vonkajšie priestory vyžadujú materiál, ktorý nepodlieha vlhkosti. Kým drevo pôsobeniu dažďa a plesní neodolá, bambus vlhkosť nevstrebáva a vlhké prostredie dobre znáša. Bambusové žalúzie teda môžeme umiestniť aj vo vlhkom prostredí - nutné je však zabezpečiť kvalitné odvetrávanie, udržať stabilnú vlhkosť a teplotu. Lamely našich žalúzií sú štvornásobne lakované a s dvojnásobnou UV ochranou, čo zaručuje dlhodobú stálosť farby.

Bambusové žaluzie - Ksystem

Originálny vzhľad, ktorý vždy zapadne

A aké ďalšie výhody vďaka bambusovým žalúziám do okien získate?
Predovšetkým harmonický, nenapodobiteľný prírodný vzhľad, ktorý prevzdušní aj oživí priestor a ktorý ľahko zladíte s nábytkom alebo podlahou. Vďaka nízkej hrúbke možno bambusové žalúzie inštalovať na rám okna, ale aj do ostenia či na stenu ako dekoratívny prvok. Ovládanie funguje pomocou tyčky a šnúry v podobnom odtieni.

Ako sa starať o bambusové žalúzie

Na čistenie nikdy nepoužívajte drôtenku či iný drsný materiál, ktorý by mohol bambusový povrch poškodiť, a žalúzie trvalo znehodnotiť. Na odstránenie prachu použite klasickú prachovku alebo mokrú handričku. K dispozícii sú aj špeciálne prípravky na ošetrenie bambusových materiálov. Pri pravidelnej starostlivosti a čistení vám budú naše žalúzie slúžiť veľa rokov.

 

Nahoru