Nevýhody samolepiacich sietí do okien

Chcete si zaobstarať kvalitné siete proti hmyzu a zbaviť sa tak nevítaných návštevníkov? V dnešnej dobe je na trhu veľa možností a druhov okenných sietí. Ako ale vybrať ten správny? Sú lepšie samolepiace siete na suchý zips alebo pevná okenná sieť na mieru? Každý druh má svoje výhody aj nevýhody, aké to sú?
 

síť proti hmyzu do oken

Samolepiace siete do okien

Samolepiace siete do okien si ľudia kupujú predovšetkým kvôli ich cene. Siete možno totiž kúpiť doslova za pár eur. Kvalita týchto okenných alebo aj dverových sietí je rôzna. Samozrejme existujú značky sietí, ktoré svojmu účelu poslúžia skvele. Väčšina sietí do okien na suchý zips je ale nespoľahlivá. Niektorí zákazníci majú skúsenosti s tým, že sieť nešla na okne poriadne vypnúť, vlnila sa a občas sa aj odlepovala.

Sieť do okna, ktorá funguje len čiastočne, je ale k ničomu. Stačí len malá dierka alebo medzera a protivné komáre, muchy alebo aj osy si cestu dovnútra do miestnosti nájdu. Ďalší problém potom môže nastať, keď chcete napríklad oknom niekomu niečo podať, alebo aj vyliezť von. Sieť je suchým zipsom pripevnená k celému rámu okna. Aby teda niekto mohol napríklad cez okno zalievať kvety, musel by celú sieť zložito odlepovať a následne pracne vracať na pôvodné miesto.

pevná okenní síť

Siete proti hmyzu na mieru

Samolepiace siete do okien a dverí sú skôr prechodným pomocníkom. Ak hľadáte kvalitnú sieť, ktorá niečo vydrží, ideálnou variantou je sieť proti hmyzu na mieru. Kvalitný hliníkový profil, ktorý tvorí rám siete, dokonale splynie s oknom a rozhodne nebude rušiť dojem z vášho bývania. Pevná sieťovina čiernej farby vám potom zabezpečí aj skvelý výhľad von.

Aké sú možnosti sietí proti hmyzu na mieru? Zostaviť si ich môžete celé online pomocou konfigurátora. Stačí zadať rozmery okna, s ich meraním vám pomôže náš videonávod, vybrať si farbu a máte hotovo. Kvalitná sieť vám na rozdiel od tej samolepiacej vydrží niekoľko sezón, nemusí sa dávať dole z okien ani na zimu a jednoducho sa čistí.

Nahoru