Viete, ako udržiavať siete s fóliou RENOLIT?

Dekoračné a ochranné fólie RENOLIT sa bežne používajú na dvere a plastové okenné profily.

Siete proti hmyzu a naše krásne nové okná? To nejde dohromady.“ Tiež si to myslíte? Tak to zmeňte. Stačí použiť siete proti hmyzu s fóliou RENOLIT a uvidíte, že ich pochváli každá návšteva.

Dekoračné a ochranné fólie RENOLIT sa bežne používajú na dvere a plastové okenné profily. Patria medzi tie najobľúbenejšie. Vďaka nim môže aj  plastové, či hliníkové okno vyzerať presne ako drevené. A pretože fólie RENOLIT ponúkame aj na siete proti hmyzu, nie je problém ich farebne zosúladiť s celým oknom. Vyzerajú potom nenápadne a elegantne.

Skúsenosti? Viac ako štvrť storočia

Fólie RENOLIT sa na oknách a dverách používajú už vyše 25 rokov. Špecializované firmy ich vždy laminujú priamo na vopred pripravené okenné rámy, dvere alebo napríklad práve na siete proti hmyzu. Okrem dekoračnej vrstvy nanáša taktiež ochrannú fóliu, ktorá chráni aj pred UV žiarením, znečisteniu a škodlivým látkam. Vďaka tomu vyzerajú výrobky s fóliou RENOLIT naozaj dobre veľa rokov.

Údržba profilov okien alebo okenných sietí s fóliou RENOLIT je pritom jednoduchá. Stačí k nej vlhká mäkká handrička a bežné čistiace prostriedky. Vyčistíte tak napríklad aj škvrny od lepidla na obklady, omietky alebo od fasádnej farby. Musíte byť iba trpezliví. Ak totiž budete silno drhnúť, môžu sa na fólii objaviť  vlasové trhliny.

Pozor na agresívne čistidlá

Rozhodne nepoužívajte žiadne ostré náradie alebo brúsne materiály. Mohli by fóliu potrhať. Rovnako sa vyhnite benzínu a agresívnym čistiacim prostriedkom, ktoré fungujú aj ako rozpúšťadlá. Môžu totiž narušiť kontakt lepidla s profilom a poškodiť tak fóliu.

Ak sa napriek tomu fólia poškodí, väčšinou ju sami ľahko opravíte. Jednoducho použijete korekčné fixy alebo niektoré z ďalších retušovacích materiálov. Poradíte si tak prakticky s každým drobnejším poškriabaním fólie.

S väčšími opravami poradí RENOLIT

Väčšie poškodenia sú výnimočné. Môže k nim dôjsť v dôsledku použitia nevhodných čistiacich prostriedkov alebo pri vlámaní. Keď už sa ale niečo také prihodí, pomôžu vám originálne renovačné fólie RENOLIT EXOFOL MR, RENOLIT EXOFOL FR alebo RENOLIT EXOFOL PR. Vždy pritom kontaktujte priamo spoločnosť RENOLIT z Tábora. Odporučí vám zaškolených pracovníkov z vášho okolia, ktorí majú pre prácu s fóliami RENOLIT certifikát. Pri obhliadke pracovník nielen posúdi rozsah poškodenia, ale vyberie aj požadovaný farebný odtieň. Poškodenú fóliu odstráni pomocou škrabky až na pôvodný profil. Profil očistí a odmastí pomocou odmasťovacieho prostriedku. Použitím vysávača pracovník odstráni častice prachu z miesta renovácie a jeho okolia. Aplikačnú fóliu si nareže na rozmer, ktorý je vždy o pár centimetrov väčší ako treba. Pred aplikáciou fóliu nahreje a aplikuje na pripravený podklad v jednom smere, pričom spod fólie vytláča postupne vzduch. Fólia sa vždy aplikuje na celú plochu od zvaru po zvar – od spoja po spoj. Na záver sa prebytočné časti fólie odrežú.

S vyškolenými pracovníkmi od spoločnosti RENOLIT  máte istotu, že oprava bude v poriadku a vaše okno, dvere, okenná alebo dverová sieť bude opäť vyzerať úplne perfektne!

 

Prečítajte si tiež článok: Viete čo spája Bojnický oltár s firmou K-system?

Fotogaléria

Viete, ako udržiavať siete s fóliou RENOLIT?
Nahoru