Poradca Feng shui exkluzívne pre K-system

Ponúkame Vám možnosť spolupráce s profesionálnym poradcom. Feng shui nás môže naučiť vytvárať vo svojom živote nielen vyvážený, príjemný priestor, v ktorom sa nám bude dobre bývať, ale naučí nás žiť v celkovej harmónii so svetom, s blízkym okolím, v partnerskom vzťahu. Pomôže nám pri udržiavaní fyzického aj duševného zdravia.

Energia vchádza do vášho domova a odchádza z neho nielen dverami ale aj oknami. Ich vplyv však nie je až taký silný, pretože sa nimi ľudia nepohybujú dnu a von a nezdôrazňujú prúdenie energie. Okná púšťajú dnu svetlo a smer, z ktorého prichádza mení energiu vo vašom príbytku. Najideálnejšie by bolo, keby svetlo prichádzalo zo všetkých svetových strán. Energia vstúpi a opustí dom ľahšie cez veľké okná. Veľa malých okien vytvorí prílišný pohyb v dome a naopak, príliš málo okien, alebo malé okná vytvoria pomalú a stagnujúcu energiu. Tvar okna je tiež dôležitý a spája sa s energiou piatich prvkov. Vysoké obdĺžnikové okná symbolizujú energiu dreva a atmosféru v dome pozdvihnú. Súlad tvoria najmä na východe, juhu a juhovýchode. Špicaté, alebo trojuholníkové okná predstavujú energiu ohňa. V domoch sú zriedkavé. Široké obdĺžnikové alebo štvorcové okná vytvárajú stabilnejšiu atmosféru spojenú s energiou zeme. Najlepšie sa budú hodiť na juh, juhozápad, západ alebo severovýchod. Okrúhle okná spájame s energiou kovu. Vytvárajú koncentrovanú atmosféru a ich umiestnenie je vhodné na juhozápade, severe a severovýchode. Okná by sa mali dať ľahko otvárať, mali by ste ich pravidelne čistiť a prasknuté alebo rozbité tabule by ste mali okamžite vymeniť. Nie je správne sedávať chrbtom k oknu ani v jeho blízkosti spávať, inak sa poriadne nevyspíte a budete nepokojní. Druh materiálu, ktorý použijete na dekoráciu okna tiež zrýchľuje, alebo spomaľuje tok energie. Záclony a závesy tok spomaľujú, ale závisí to od druhu závesu. Dôležité je, aby ste závesy pravidelne prali a tak zabránili tvoreniu stagnujúcej energie.

Vertikálne žalúzie – symbolizujú energiu dreva a izbu opticky zvýšia.
Okenné žalúzie - lištové žalúzie zabraňujú stagnácii, sú vhodné na malé okná; drevené majú na čchi neutrálny vplyv, kovové ju zrýchľujú a plastové tok energie znemožnia.
Rolety - zabraňujú stagnácii, ale nepôsobia útulne. Materiál úpravy okien môžete zladiť s rôznymi typmi energie v každej časti domova.
Drevené žalúzie – sever, východ, juhovýchod, juh.
Látkové rolety – juh, severovýchod.
Závesy – juhozápad, západ, severozápad.

Vo svojej práci poradkyne feng shui sa často stretávam s ľuďmi, ktorí hľadajú sústavu pevne stanovených pravidiel ako prežiť život. Zavádzajúce články v tlači a množstvo knižných príručiek ich učí, že ak si posunú posteľ do správneho smeru, alebo ak si v byte rozmiestnia symbolické predmety, ich život sa okamžite zmení. Ale feng shui takto nefunguje. V hĺbke významu myšlienky pobytu na svete sa odráža primárna potreba človeka identifikovať sa, spoznávať sa na určitom mieste, v určitom priestore, obklopovať sa predmetmi a odrážať sa v nich. V tomto zmysle dom predstavuje miesto, kde sa môžete uvoľniť a načerpať nové sily. Priestor, forma a umiestnenie musí byť komplexne riešené a vyberané s ohľadom na obyvateľov domácnosti – to je zásadná prednosť učenia feng shui., starého čínskeho učenia, ktorého cieľom je realizácia harmonických a komfortných stavieb, v ktorých môžu obyvatelia žiť a pracovať prospešne, v dobrom zdraví a šťastní.

Prakticky a útulne s ohľadom na princípy feng shui to spoločne dokážeme.

Kontakt: radka@fengshui-perfectlife.sk

Autor: Mgr. Radka Aľakšová
Feng shui Perfect Life

Dátum: 3.2.2011

Prečítajte si tiež článok: Riadenie chodu žalúzií, roliet a markíz

Fotogaléria

jiing a jang ksystem
Nahoru