K-system a novinky zo sveta svetla a tieňa

Výstava sa konala v nemeckom meste Stuttgart od 24. do 28. februára 2015. 

Výstava sa konala v nemeckom meste Stuttgart od 24. do 28. februára 2015. V stánku spoločnosti K-system v hale 8, číslo C88 bolo živo od rána až do záverečnej.

A čím bol tento rok výnimočný?  Išlo o jubilejný 50. ročník tejto výstavy. Keďže minulý ročník nezaznamenal nejaké významné objavy či vylepšenia v oblasti tieniacej techniky, očakávania návštevníkov aj vystavovateľov boli veľké. Prejavilo sa to najmä na vysokej návštevnosti.

V oblasti interiérovej dekoratívnej tieniacej techniky sme zaznamenali najmä široký sortiment látok a rastúci trend potlače. Či už išlo o potlač na mieru alebo farebnú potlač látok roletožalúzií, ktoré boli doslova na každom kroku. Prekrásne motívy v kombinácii s atraktívnym pretkávaním vyrážali dych. Väčšina renomovaných výrobcov ( materiálov aj výrobkov) vsadila na prezentáciu v jednofarebnej línii, pričom pohľad návštevníka zaujali jednotlivé rozdiely a detaily. Skutočne bolo na čo pozerať.

    

V oblasti exteriérového tienenia jednoznačne dominovali exteriérové žalúzie v rôznych prevedeniach vrátane atypických. Niektoré boli inšpirujúce, iné plné otázok, na ktoré ani samotní výrobcovia nemali pripravené odpovede, nakoľko s výrobou budú ešte len začínať. Dennodenné používanie, vietor, voda a mráz preveria ich funkčnosť dostatočne. Čas ukáže! Určite nás však zaujala nová hliníková lamela s novým typom povrchovej úpravy, ktorá nezanecháva pri daždi na lamelách šmuhy ale do istej miery dokáže dážď využiť na ich vyčistenie. Samozrejme prítomné boli aj čistiace linky na čistenie žalúzií. V našich podmienkach si však ich využiteľnosť nedokážeme dosť dobre predstaviť, nakoľko sú neprenosné, použiteľné iba na demontované žalúzie.

Plisované siete proti hmyzu v rôznych prevedeniach a farbách sprevádzali návštevníkov doslova na každom kroku. Veríme, že nová dverová sieť, ktorú sme v Stuttgarte  prezentovali a s ktorej výrobou začíname už v tomto roku, bude mať minimálne taký dobrý ohlas u zákazníkov, ako mala u odbornej verejnosti.

A čo povedať na záver? Množstvo prekrásnych stánkov bolo dostatočnou pastvou pre oči. Ďakujeme za návštevu našim slovenským, českým aj zahraničným partnerom. Sme radi, že sme sa mohli stretnúť na jednom mieste a dokázať, že naša ponuka je porovnateľná s ponukou zahraničných firiem známych značiek.

Prečítajte si tiež článok: K-system v relácii Energetika

Fotogaléria

K-system a novinky zo sveta svetla a tieňa
Nahoru